Szerző: " Krisch Judit"

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 44.

Vidács Anita; Kerekes Erika Beáta; Ramteke Pramod W.; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Essential Oil Efficacy Impaired by Food Residues in Food Pathogen Adhesion.
ARABIAN JOURNAL FOR SCIENCE AND ENGINEERING, 49 (1). pp. 107-119. ISSN 2193-567X (2024)

Kimani Bernard Gitura; Takó Miklós; Gömöri Csilla; Krisch Judit; Papp Tamás; Kerekes Erika Beáta; Vágvölgyi Csaba: Activity of Binary Combinations of Natural Phenolics and Synthetic Food Preservatives against Food Spoilage Yeasts.
FOODS, 12 (6). ISSN 2304-8158 (2023)

Bakó Csongor; Balázs Viktória Lilla; Kerekes Erika Beáta; Kocsis Béla; Nagy Dávid; Szabó Péter; Micalizzi Giuseppe; Mondello Luigi; Krisch Judit; Pethő Dóra; Horváth Györgyi: Flowering phenophases influence the antibacterial and anti-biofilm effects of Thymus vulgaris L. essential oil.
BMC COMPLEMENTARY MEDICINE AND THERAPIES, 23 (1). ISSN 2662-7671 (2023)

Lantos Ferenc; Ormódi Béla Márton; Makra László; Hajtó Tibor; Süli-Zakar Tímea; Krisch Judit: Investigation of leafy shoots and tea products of European mistletoe (Viscum album L.) with special focus on their antioxidant capacity.
ACTA HORTICULTURAE ET REGIOTECTURAE, 25 (2). pp. 181-188. ISSN 1335-2563 (2022)

Molnár Miklós; Hoffer András; Krisch Judit; Szakácsné Földényi Rita; Rauch Renáta; Horváth Ottó: Biodegradation of two persistent aromatic compounds by using oil shale.
JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH PART B-PESTICIDES FOOD CONTAMINANTS AND AGRICULTURAL WASTES, 56 (10). pp. 909-924. ISSN 0360-1234 (2021)

Kimani Bernard Gitura; Kerekes Erika Beáta; Szebenyi Csilla; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba; Papp Tamás; Takó Miklós: In Vitro Activity of Selected Phenolic Compounds against Planktonic and Biofilm Cells of Food-Contaminating Yeasts.
FOODS, 10 (7). Terjedelem: 14-Azonosító: 1652. ISSN 2304-8158 (2021)

Lantos Ferenc; Ormódi Béla Márton; Makra László; Hajtó Tibor; Csizmadia Ágnes; Krisch Judit: A fehér fagyöngy (Viscum album L.) leveles hajtásainak antioxidáns kapacitás vizsgálata.
NÖVÉNYTERMELÉS, 70 (3). pp. 25-40. ISSN 0546-8191 (2021)

Krisch Judit; Kerekes Erika Beáta; Takó Miklós; Vágvölgyi Csaba: Application of immobilized cells and enzymes in the food industry.
In: Microbial Fermentation and Enzyme Technology. CRC Press - Taylor and Francis Group, Boca Raton (FL), pp. 115-127. (2020) ISBN 9780429061257

Takó Miklós; Zambrano Carrillo Carolina Lorena; Kotogán Alexandra; Kerekes Erika Beáta; Papp Tamás; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba: Fermentative and enzyme-assisted production of phenolic antioxidants from plant residues.
In: Microbial Fermentation and Enzyme Technology. CRC Press - Taylor and Francis Group, Boca Raton (FL), pp. 175-193. (2020) ISBN 9780429061257

Takó Miklós; Kerekes Erika Beáta; Zambrano Carrillo Carolina Lorena; Kotogán Alexandra; Papp Tamás; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba: Plant Phenolics and Phenolic-Enriched Extracts as Antimicrobial Agents against Food-Contaminating Microorganisms.
ANTIOXIDANTS, 9 (2). Azonosító: 165-Terjedelem: 20 p. ISSN 2076-3921 (2020)

Kerekes Erika Beáta; Vidács Anita; Takó Miklós; Petkovits Tamás; Vágvölgyi Csaba; Horváth Györgyi; Balázs Viktória Lilla; Krisch Judit: Anti-Biofilm Effect of Selected Essential Oils and Main Components on Mono- and Polymicrobic Bacterial Cultures.
Microorganisms, 7. Terjedelem: 14 p-Aznosító: 345. ISSN 2076-2607 (2019)

Balázs Viktória Lilla; Horváth Barbara; Kerekes Erika Beáta; Ács Kamilla; Kocsis Béla; Varga Adorján; Böszörményi Andrea; Nagy Dávid; Krisch Judit; Széchenyi Aleksandar; Horváth Györgyi: Anti-Haemophilus Activity of Selected Essential Oils Detected by TLC-Direct Bioautography and Biofilm Inhibition.
MOLECULES, 24 (18). Azonosító: 3301-Terjedelem: 15 p. ISSN 1420-3049 (2019)

Zambrano Carrillo Carolina Lorena; Kerekes Erika Beáta; Kotogán Alexandra; Papp Tamás; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit; Takó Miklós: Antimicrobial activity of grape, apple and pitahaya residue extracts after carbohydrase treatment against food-related bacteria.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 100. pp. 416-425. ISSN 0023-6438 (2019)

Gömöri Csilla; Vidács Anita; Kerekes Erika Beáta; Nacsa-Farkas Elvira; Böszörményi Andrea; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Altered antimicrobial and anti-biofilm forming effect of thyme essential oil due to changes in composition.
NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS, 13 (4). pp. 483-487. ISSN 1934-578X (2018)

Gömöri Csilla; Nacsa-Farkas Elvira; Kerekes Erika Beáta; Vidács Anita; Bencsik Ottó; Kocsubé Sándor; Khaled Jamal M.; Alharbi N. S.; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Effect of essential oil vapours on aflatoxin production of Aspergillus parasiticus.
WORLD MYCOTOXIN JOURNAL, 11 (4). pp. 579-588. ISSN 1875-0710 (2018)

Ács Kamilla; Kocsis Béla; Balázs Viktória Lilla; Kerekes Erika Beáta; Csikós Eszter; Varga Adorján; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba; Horváth Györgyi: Illóolajok, illóolaj-komponensek és antibiotikumok együttes alkalmazásának lehetőségei légúti infekciók esetén.
GYÓGYSZERÉSZET, 62 (2). pp. 73-79. ISSN 0017-6036 (2018)

Zambrano Carrillo Carolina Lorena; Kotogán Alexandra; Bencsik Ottó; Papp Tamás; Vágvölgyi Csaba; Mondal Keshab Chandra; Krisch Judit; Takó Miklós: Mobilization of phenolic antioxidants from grape, apple and pitahaya residues via solid state fungal fermentation and carbohydrase treatment.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 89. pp. 457-465. ISSN 0023-6438 (2018)

Vidács Anita; Kerekes Erika Beáta; Rajkó Róbert; Petkovits Tamás; Alharbi Naiyf S.; Khaled Jamal M.; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Optimization of essential oils-based natural disinfectants against Listeria monocytogenes and Escherichia coli biofilms formed on polypropylene surfaces.
JOURNAL OF MOLECULAR LIQUIDS, 255. pp. 257-262. ISSN 0167-7322 (2018)

Berta Máté; Molnár István; Zentai Ádám; Kecskeméti Anita; Kerekes Erika Beáta; Gömöri Csilla; Vidács Anita; Kocsubé Sándor; Bencsik Ottó; Szekeres András; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Preservation effect of cinnamon and clove essential oil vapors on shelled walnut.
ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS, 62 (2). pp. 141-145. ISSN 1588-385X (2018)

Blaskó Ágnes; Gazdag Zoltán; Gróf Pál; Máté Gábor; Sárosi Szilvia; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba; Makszin Lilla: Effects of clary sage oil and its main components, linalool and linalyl acetate, on the plasma membrane of Candida albicans: an in vivo EPR study.
APOPTOSIS, 22 (2). pp. 175-187. ISSN 1360-8185 (2017)

Anita Gagán; Krisch Judit: Zöldséglevek eltarthatóságának növelése illóolaj hozzáadásával.
ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA, 71 (4). pp. 8-14. ISSN 2061-3954 (2017)

Vidács Anita; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Anti-adhesion effect of essential oils.
In: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research (ICoSTAF'16), 2016. június 2., Szeged, Magyarország. Terjedelem: 5 p.-Azonosító: Vidacs_anti adhesion essential oils .

Kerekes Erika Beáta; Vidács Anita; Jenei Török Julianna; Gömöri Csilla; Petkovits Tamás; Chandrasekaran Muthusamy; Kadaikunnan Shine; Alharbi Naiyf S.; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Anti-listerial effect of selected essential oils and thymol.
ACTA BIOLOGICA HUNGARICA, 67 (3). pp. 333-343. ISSN 0236-5383 (2016)

Horváth Györgyi; Jenei Török Julianna; Vágvölgyi Csaba; Böszörményi Andrea; Krisch Judit: Effects of essential oil combinations on pathogenic yeasts and moulds.
ACTA BIOLOGICA HUNGARICA, 67 (2). pp. 205-214. ISSN 0236-5383 (2016)

Krisch Judit; Chandrasekaran Muthusamy; Kadaikunnan Shine; Alharbi Naiyf S.; Vágvölgyi Csaba: Latest about Spoilage by Yeasts: Focus on the Deterioration of Beverages and Other Plant-Derived Products.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION, 79 (5). pp. 825-829. ISSN 0362-028X (2016)

Vlad Daliborca C.; Popescu Roxana; Dumitrascu Victor; Cimporescu Adinela; Vlad Cristian S.; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit; Dehelean Cristina; Horhat Florin G.: PHYTOCOMPONENTS IDENTIFICATION IN MISTLETOE (VISCUM ALBUM) YOUNG LEAVES AND BRANCHES, BY GC-MS AND ANTIPROLIFERATIVE EFFECT ON HEPG2 AND MCF7 CELL LINES.
FARMACIA (BUCHAREST), 64 (1). pp. 82-87. ISSN 0014-8237 (2016)

Molnar Dunja; Rimac Brnčić Suzana; Vujić Lovorka; Gyimes Ernő; Krisch Judit: Characterization of biscuits enriched with black currant and jostaberry powder.
CROATIAN JOURNAL OF FOOD TECHNOLOGY, BIOTECHNOLOGY AND NUTRITION, 10 (1-2). pp. 31-36. ISSN 1847-3423 (2015)

Takó Miklós; Kotogán Alexandra; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba; Mondal Keshab Chandra; Papp Tamás: Enhanced production of industrial enzymes in Mucoromycotina fungi during solid-state fermentation of agricultural wastes/by-products.
ACTA BIOLOGICA HUNGARICA, 66 (3). pp. 348-360. ISSN 0236-5383 (2015)

Kerekes Erika Beáta; Vidács Anita; Törökné Jenei Julianna; Gömöri Csilla; Takó Miklós; Chandrasekaran M.; Kadaikunnan S.; Alharbi N. S.; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba: Essential oils against bacterial biofilm formation and quorum sensing of food-borne pathogens and spoilage microorganisms.
In: The Battle Against Microbial Pathogens: Basic Science, Technological Advances and Educational Programs. Microbiology Book Series, Volume 1 (5). Formatex Research Center, Badajoz, pp. 429-437. (2015) ISBN 978-84-942134-6-5

Papp Anita; Krisch Judit: Food safety in the public awareness – Survey among primary and high school students.
REVIEW OF FACULTY OF ENGINEERING ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA, 9 (1). pp. 25-30. ISSN 1788-6392 (2015)

Vidács Anita; Véha Antal; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Antibacterial effect of selected essential oils as possible disinfectants in food industry.
In: Second International Congress Food Technology, Quality and Safety, 2014.10.28-2014.10.30., Novi Sad, Szerbia. pp. 546-549.

Nacsa-Farkas Elvira; Kerekes Eliza; Kerekes Erika Beáta; Krisch Judit; Roxana Popescu; Vladić Daliborca Cristina; Ivan Pauliuc; Vágvölgyi Csaba: Antifungal effect of selected European herbs against Candida albicans and emerging pathogenic non-albicans Candida species.
ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS, 58 (1). pp. 61-64. ISSN 1588-385X (2014)

Sajben-Nagy Enikő Ilona; Manczinger László; Škrbić Biljana; Živančev Jelena; Antić Igor; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba: Characterization of an extracellular laccase of Leptosphaerulina chartarum.
WORLD JOURNAL OF MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY, 30 (9). pp. 2449-2458. ISSN 0959-3993 (2014)

Vidács Anita; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba: Disinfection action of some essential oils on stainless steel.
REVIEW OF FACULTY OF ENGINEERING ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA, 2014 (1). pp. 18-21. ISSN 1788-6392 (2014)

Sárközi Kitti; Papp András; Horváth Edina; Máté Zsuzsanna; Ferencz Ágnes; Hermesz Edit; Krisch Judit; Paulik Edit; Szabó Andrea: Green tea and vitamin C ameliorate some neuro-functional and biochemical signs of arsenic toxicity in rats.
NUTRITIONAL NEUROSCIENCE, 19 (3). pp. 102-109. ISSN 1028-415X (2014)

Takó Miklós; Kotogán Alexandra; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba; Papp Tamás: Utilization of oilseed residues and oat bran as substrates for β-glucosidase production by zygomycetous fungi.
REVIEW ON AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT, 3 (1). pp. 49-54. ISSN 2063-4803 (2014)

Krisch Judit; Rentskenhand Tserennadmid; Horváth Gergő; Vágvölgyi Csaba: Activity of essential oils in vapor phase against bread spoilage fungi.
ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS, 57 (1). pp. 9-12. ISSN 1588-385X (2013)

Kerekes Erika Beáta; Deák Éva; Takó Miklós; Tserennadmid Rentsenkhand; Petkovits Tamás; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Anti-biofilm forming and anti-quorum sensing activity of selected essential oils and their main components on food-related micro-organisms.
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY, 115 (4). pp. 933-942. ISSN 1364-5072 (2013)

Nacsa-Farkas Elvira; Pauliuc Ivan; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba: Anticandidal effect of the extracts from Melilotus officinalis and Aristolochia clematitis.
REVIEW ON AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT, 2 (1). pp. 473-477. ISSN 2063-4803 (2013)

Gömöri Csilla; Nacsa-Farkas Elvira; Kerekes Erika Beáta; Kocsubé Sándor; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Evaluation of five essential oils for the control of food-spoilage and mycotoxin producing fungi.
ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS, 57 (2). pp. 113-116. ISSN 1588-385X (2013)

Krisch Judit; Bencsik Ottó; Papp Tamás; Vágvölgyi Csaba; Takó Miklós: Characterization of a β-glucosidase with transgalactosylation capacity from the zygomycete Rhizomucor miehei.
BIORESOURCE TECHNOLOGY, 114. pp. 555-560. ISSN 0960-8524 (2012)

Krisch Judit; Kredics László; Manczinger László; Vágvölgyi Csaba: Környezetszennyező anyagok: problémák és lehetséges megoldások. LACREMED WORKSHOP = Zagađujuća jedinjenja u životnoj sredini: problemi i moguća rešenja. LACREMED RADIONICA. Szeged, Magyarország, 2012.08.31-2012.09.01.
In: Környezetszennyező anyagok: problémák és lehetséges megoldások.

Lendvai Edina; Krisch Judit; Kárnyáczki Zsuzsanna; Fenyvessy József; Tóth Zsuzsanna; Csanádi József: Új szinbiotikus joghurt fejlesztésének értékelése=Evaluation of the development of sinbiotic yogurt.
TEJGAZDASÁG: TUDOMÁNY ÉS GYAKORLAT, 72 (1-2). pp. 37-45. ISSN 1219-3224 (2012)

Galgóczy László Norbert; Guba Melinda; Papp Tamás; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba; Tserennadmid Rentsenkhand: In vitro antibacterial effect of a mumijo preparation from Mongolia.
African Journal of Microbiology Research, 5 (22). pp. 3832-3835. ISSN 1996-0808 (2011)

A lista elkészítésének dátuma 2024. április 25. 23:16:28 CEST.