Szerző: " Kerekes Erika Beáta"

Vissza
Export [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Találatok száma: 25.

Koloh Regina; Balázs Viktória L.; Nagy-Radványi Lilla; Kocsis Béla; Kerekes Erika Beáta; Kocsis Marianna; Farkas Ágnes: Chestnut Honey Is Effective against Mixed Biofilms at Different Stages of Maturity.
ANTIBIOTICS, 13 (3). ISSN 2079-6382 (2024)

Vidács Anita; Kerekes Erika Beáta; Ramteke Pramod W.; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Essential Oil Efficacy Impaired by Food Residues in Food Pathogen Adhesion.
ARABIAN JOURNAL FOR SCIENCE AND ENGINEERING, 49 (1). pp. 107-119. ISSN 2193-567X (2024)

Kimani Bernard Gitura; Takó Miklós; Gömöri Csilla; Krisch Judit; Papp Tamás; Kerekes Erika Beáta; Vágvölgyi Csaba: Activity of Binary Combinations of Natural Phenolics and Synthetic Food Preservatives against Food Spoilage Yeasts.
FOODS, 12 (6). ISSN 2304-8158 (2023)

Bakó Csongor; Balázs Viktória Lilla; Kerekes Erika Beáta; Kocsis Béla; Nagy Dávid; Szabó Péter; Micalizzi Giuseppe; Mondello Luigi; Krisch Judit; Pethő Dóra; Horváth Györgyi: Flowering phenophases influence the antibacterial and anti-biofilm effects of Thymus vulgaris L. essential oil.
BMC COMPLEMENTARY MEDICINE AND THERAPIES, 23 (1). ISSN 2662-7671 (2023)

Kotogán Alexandra; Furka Zsófia Terézia; Kovács Tamás; Volford Bettina; Papp Dóra Anna; Varga Mónika; Huynh Thu; Szekeres András; Papp Tamás; Vágvölgyi Csaba; Kerekes Erika Beáta; Takó Miklós; Mondal Keshab Chandra: Hydrolysis of Edible Oils by Fungal Lipases: An Effective Tool to Produce Bioactive Extracts with Antioxidant and Antimicrobial Potential.
FOODS, 11 (12). Terjedelem: 19 p.-Azonosító: 1711. ISSN 2304-8158 (2022)

Kimani Bernard Gitura; Kerekes Erika Beáta; Szebenyi Csilla; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba; Papp Tamás; Takó Miklós: In Vitro Activity of Selected Phenolic Compounds against Planktonic and Biofilm Cells of Food-Contaminating Yeasts.
FOODS, 10 (7). Terjedelem: 14-Azonosító: 1652. ISSN 2304-8158 (2021)

Krisch Judit; Kerekes Erika Beáta; Takó Miklós; Vágvölgyi Csaba: Application of immobilized cells and enzymes in the food industry.
In: Microbial Fermentation and Enzyme Technology. CRC Press - Taylor and Francis Group, Boca Raton (FL), pp. 115-127. (2020) ISBN 9780429061257

Takó Miklós; Zambrano Carrillo Carolina Lorena; Kotogán Alexandra; Kerekes Erika Beáta; Papp Tamás; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba: Fermentative and enzyme-assisted production of phenolic antioxidants from plant residues.
In: Microbial Fermentation and Enzyme Technology. CRC Press - Taylor and Francis Group, Boca Raton (FL), pp. 175-193. (2020) ISBN 9780429061257

Takó Miklós; Kerekes Erika Beáta; Zambrano Carrillo Carolina Lorena; Kotogán Alexandra; Papp Tamás; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba: Plant Phenolics and Phenolic-Enriched Extracts as Antimicrobial Agents against Food-Contaminating Microorganisms.
ANTIOXIDANTS, 9 (2). Azonosító: 165-Terjedelem: 20 p. ISSN 2076-3921 (2020)

Kerekes Erika Beáta; Vidács Anita; Takó Miklós; Petkovits Tamás; Vágvölgyi Csaba; Horváth Györgyi; Balázs Viktória Lilla; Krisch Judit: Anti-Biofilm Effect of Selected Essential Oils and Main Components on Mono- and Polymicrobic Bacterial Cultures.
Microorganisms, 7. Terjedelem: 14 p-Aznosító: 345. ISSN 2076-2607 (2019)

Balázs Viktória Lilla; Horváth Barbara; Kerekes Erika Beáta; Ács Kamilla; Kocsis Béla; Varga Adorján; Böszörményi Andrea; Nagy Dávid; Krisch Judit; Széchenyi Aleksandar; Horváth Györgyi: Anti-Haemophilus Activity of Selected Essential Oils Detected by TLC-Direct Bioautography and Biofilm Inhibition.
MOLECULES, 24 (18). Azonosító: 3301-Terjedelem: 15 p. ISSN 1420-3049 (2019)

Zambrano Carrillo Carolina Lorena; Kerekes Erika Beáta; Kotogán Alexandra; Papp Tamás; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit; Takó Miklós: Antimicrobial activity of grape, apple and pitahaya residue extracts after carbohydrase treatment against food-related bacteria.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 100. pp. 416-425. ISSN 0023-6438 (2019)

Gömöri Csilla; Vidács Anita; Kerekes Erika Beáta; Nacsa-Farkas Elvira; Böszörményi Andrea; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Altered antimicrobial and anti-biofilm forming effect of thyme essential oil due to changes in composition.
NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS, 13 (4). pp. 483-487. ISSN 1934-578X (2018)

Gyovai András; Minorics Renáta; Kiss Anita; Mernyák Erzsébet; Schneider Gyula; Szekeres András; Kerekes Erika Beáta; Ocsovszki Imre; Zupkó István: Antiproliferative properties of newly synthesized 19-nortestosterone analogs without substantial androgenic activity.
FRONTIERS IN PHARMACOLOGY, 9. Terjedelem: 11 p.-Azonosító: 825. ISSN 1663-9812 (2018)

Béni Zoltán; Dékány Miklós; Kovács Bernadett; Csupor-Löffler Boglárka; Zomborszki Zoltán Péter; Kerekes Erika Beáta; Szekeres András; Zsoldiné Urbán Edit; Hohmann Judit; Ványolós Attila: Bioactivity-guided isolation of antimicrobial and antioxidant metabolites from the mushroom Tapinella atrotomentosa.
MOLECULES, 23. Terjedelem: 8 p.-Azonosító: 1082. ISSN 1420-3049 (2018)

Gömöri Csilla; Nacsa-Farkas Elvira; Kerekes Erika Beáta; Vidács Anita; Bencsik Ottó; Kocsubé Sándor; Khaled Jamal M.; Alharbi N. S.; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Effect of essential oil vapours on aflatoxin production of Aspergillus parasiticus.
WORLD MYCOTOXIN JOURNAL, 11 (4). pp. 579-588. ISSN 1875-0710 (2018)

Ács Kamilla; Kocsis Béla; Balázs Viktória Lilla; Kerekes Erika Beáta; Csikós Eszter; Varga Adorján; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba; Horváth Györgyi: Illóolajok, illóolaj-komponensek és antibiotikumok együttes alkalmazásának lehetőségei légúti infekciók esetén.
GYÓGYSZERÉSZET, 62 (2). pp. 73-79. ISSN 0017-6036 (2018)

Vidács Anita; Kerekes Erika Beáta; Rajkó Róbert; Petkovits Tamás; Alharbi Naiyf S.; Khaled Jamal M.; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Optimization of essential oils-based natural disinfectants against Listeria monocytogenes and Escherichia coli biofilms formed on polypropylene surfaces.
JOURNAL OF MOLECULAR LIQUIDS, 255. pp. 257-262. ISSN 0167-7322 (2018)

Berta Máté; Molnár István; Zentai Ádám; Kecskeméti Anita; Kerekes Erika Beáta; Gömöri Csilla; Vidács Anita; Kocsubé Sándor; Bencsik Ottó; Szekeres András; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Preservation effect of cinnamon and clove essential oil vapors on shelled walnut.
ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS, 62 (2). pp. 141-145. ISSN 1588-385X (2018)

Kerekes Erika Beáta; Vidács Anita; Jenei Török Julianna; Gömöri Csilla; Petkovits Tamás; Chandrasekaran Muthusamy; Kadaikunnan Shine; Alharbi Naiyf S.; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Anti-listerial effect of selected essential oils and thymol.
ACTA BIOLOGICA HUNGARICA, 67 (3). pp. 333-343. ISSN 0236-5383 (2016)

Nacsa-Farkas Elvira; Kerekes Erika Beáta; Hargitai Fanni; Vágvölgyi Csaba; Szegedi Ernő: Culture media supplemented with inorganic salts improve the growth and viability of several bacterial strains.
ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS, 60. pp. 151-156. ISSN 1588-385X (2016)

Kerekes Erika Beáta; Vidács Anita; Törökné Jenei Julianna; Gömöri Csilla; Takó Miklós; Chandrasekaran M.; Kadaikunnan S.; Alharbi N. S.; Krisch Judit; Vágvölgyi Csaba: Essential oils against bacterial biofilm formation and quorum sensing of food-borne pathogens and spoilage microorganisms.
In: The Battle Against Microbial Pathogens: Basic Science, Technological Advances and Educational Programs. Microbiology Book Series, Volume 1 (5). Formatex Research Center, Badajoz, pp. 429-437. (2015) ISBN 978-84-942134-6-5

Nacsa-Farkas Elvira; Kerekes Eliza; Kerekes Erika Beáta; Krisch Judit; Roxana Popescu; Vladić Daliborca Cristina; Ivan Pauliuc; Vágvölgyi Csaba: Antifungal effect of selected European herbs against Candida albicans and emerging pathogenic non-albicans Candida species.
ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS, 58 (1). pp. 61-64. ISSN 1588-385X (2014)

Kerekes Erika Beáta; Deák Éva; Takó Miklós; Tserennadmid Rentsenkhand; Petkovits Tamás; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Anti-biofilm forming and anti-quorum sensing activity of selected essential oils and their main components on food-related micro-organisms.
JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY, 115 (4). pp. 933-942. ISSN 1364-5072 (2013)

Gömöri Csilla; Nacsa-Farkas Elvira; Kerekes Erika Beáta; Kocsubé Sándor; Vágvölgyi Csaba; Krisch Judit: Evaluation of five essential oils for the control of food-spoilage and mycotoxin producing fungi.
ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS, 57 (2). pp. 113-116. ISSN 1588-385X (2013)

A lista elkészítésének dátuma 2024. március 29. 12:51:33 CET.