A repozitóriumról

A Publicatio Repozitórium a Szegedi Tudományegyetemen folyó tudományos és művészeti tevékenység eredményeképpen született művek (tanulmányok, cikkek, monográfiák, alkotások stb.) teljes szövegű adatbázisa.
Egyetemünk 2010-ben csatlakozott az MTMT-hez (Magyar Tudományos Művek Tára). Ez az országos elektronikus adatbázis az oktatói, kutatói tudományos és művészeti tevékenység hiteles igazolásának alapeszköze, kizárólagos forrása. Az MTMT-ben rögzített bibliográfiai adatok hitelessége azzal válik teljessé, ha az ott rögzített adatokkal leírt dokumentumok, művek az SZTE Klebelsberg Könyvtárban a hozzáférési kör pontos autentikációjának kidolgozásával - elérhetők.
A Publicatio Repozitóriumba regisztrált felhasználók tölthetik fel megjelent, és az MTMT-ben már rögzített műveiket (tanulmányok, cikkek, monográfiák, alkotások stb.) PDF-formátumban. Ugyanannál a műnél nem csupán a megjelent verziót, hanem annak pre-print és/vagy post-print változatát is, melyek nyilvánossága dokumentumonként állítható be, akár eltérően is. (A repozitóriumba csak abban az esetben tölthető fel megjelent cikk pre-print változata, ha a kiadó OA politikája mást nem tesz lehetővé. Ez esetben, a kiadóknál is létező gyakorlat szerint, a pre-print dokumentumon magán fel kell tüntetni a megjelent cikk pontos hivatkozását.) A feltöltött dokumentumhoz mindössze egy szerző nevét, és a mű MTMT-azonosítóját kell megadni. A többi bibliográfiai adatot az SZTE Klebelsberg Könyvtár munkatársai rögzítik 5 munkanapon belül. Csak ezt követően válik láthatóvá a tétel az adatbázisban. Ez azt jelenti, hogy:

Sikeresen zárult az SZTE Publicatio repozitóriumot vizsgáló eljárás. Az MTMT Repozitórium Minősítő Bizottsága "Minősített repozitórium"-má nyilvánította a Szegedi Tudományegyetem Publicatio repozitóriumát, amelyeket az SZTE Contenta nevű digitális archívumban a Klebelsberg Könyvtár működtet. Az SZTE Publicatio Repozitórium megkapta a "Minősített repozitórium" tanúsítványt, így honlapunkon feltüntethetjük az eljárás sikeres lefolytatását igazoló pecsétet."

Kihez forduljak?

Adminisztrátor címe: eprints@bibl.u-szeged.hu.