%L publicatio29936
%N 3-4
%R MTMT:34747887 10.14232/jtgf.2023.3-4.89-97
%X Az  egészség-és  környezetvédelemmel  párhuzamosan  fokozatosan előtérbe került a fogyasztói  tudatosság  a  táplálkozás  terén  is,  mely  a húskészítmények piacára  is  hatást gyakorol.Ennek  kapcsán  jelenleg  is terítéken  szerepelnek  a  húsfogyasztást  érintő  moralitással  és egészségvédelemmel  kapcsolatos  kérdések.A  témában  a  sertéshús és  a  belőle  készült  termékek érintettek főként, melyeket időről időre illetnek egészségtelen jelzővel.Így kutatási témánkként a virsli  fogyasztási  és  vásárlási  szokásainak kérdőíves  felmérésére  vállalkoztunk.  A  témához kapcsolódó  válaszok,  valamint  a  megkérdezettek  demográfiai  adatainak  összehasonlítása  alapján próbáltuk a megfelelő következtetéseket levonni a fogyasztói tudatosságra vonatkozóan.
%J JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK
%A  Erdei BĂĄlint
%A  KulcsĂĄr TamĂĄs
%A  ZsĂłtĂŠr Brigitta TĂźnde
%A  MihalkĂł JĂłzsef
%D 2023
%I szte
%P 89-97
%T A fogyasztĂłi tudatossĂĄg felmĂŠrĂŠse a virslik vĂĄsĂĄrlĂĄsa sorĂĄn
%V 18