TY - JOUR SN - 1788-7593 SP - 89 JF - JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK Y1 - 2023/// IS - 3-4 VL - 18 UR - https://doi.org/10.14232/jtgf.2023.3-4.89-97 N2 - Az egészség-és környezetvédelemmel párhuzamosan fokozatosan el?térbe került a fogyasztói tudatosság a táplálkozás terén is, mely a húskészítmények piacára is hatást gyakorol.Ennek kapcsán jelenleg is terítéken szerepelnek a húsfogyasztást érint? moralitással és egészségvédelemmel kapcsolatos kérdések.A témában a sertéshús és a bel?le készült termékek érintettek f?ként, melyeket id?r?l id?re illetnek egészségtelen jelz?vel.Így kutatási témánkként a virsli fogyasztási és vásárlási szokásainak kérd?íves felmérésére vállalkoztunk. A témához kapcsolódó válaszok, valamint a megkérdezettek demográfiai adatainak összehasonlítása alapján próbáltuk a megfelel? következtetéseket levonni a fogyasztói tudatosságra vonatkozóan. ID - publicatio29936 A1 - Erdei Bálint A1 - Kulcsár Tamás A1 - Zsótér Brigitta Tünde A1 - Mihalkó József TI - A fogyasztói tudatosság felmérése a virslik vásárlása során EP - 97 AV - public ER -